NTTB kamp door Bart Barends

NTTB kamp als traditie: ‘Schreef me al snel in voor 2021’

Bart tijdens het kamp in 2020 (uiterst links op de foto).

De week van maandag 2 tot en met 7 augustus 2021 staat rood omcirkeld in de agenda van Bart Barends. De 18-jarige speler van HTTC’71 kijkt zoals ieder jaar enorm uit naar het leuke NTTB Tafeltennis zomerkamp, waarvoor hij zich voor het zesde opeenvolgende jaar heeft ingeschreven.

Via de kanalen van de Tafeltennisbond stuitte Bart Barends op het NTTB Tafeltenniskamp, waaraan hij in 2016 voor het eerst meedeed met zijn broertje Daan. Van die beslissing hebben de twee spelers van HTTC’71 uit het Gelderse Heteren geen spijt gehad, want ze voelden zich direct op hun gemak binnen het altijd gezellige en enthousiaste kampgezelschap. Bart was er dan ook als de kippen bij toen de inschrijving van het NTTB Zomerkamp 2021 open ging. “Als een van de eersten heb ik me weer opgegeven, het kamp is traditie geworden.”

Waarom moet de tafeltennisjeugd zich inschrijven voor het NTTB Zomerkamp?
“Omdat het kamp de ideale combinatie vormt van vakantie vieren, plezier maken en op hoog niveau tafeltennissen. Het zijn altijd gevarieerde weken, die voorbijvliegen door alle leuke activiteiten. De spelletjes, de trainingen en de avondprogramma’s maken de week gewoon super! Elk kamp is ook anders, telkens wordt er weer een originele draai aan de planning gegeven. Zo mochten we afgelopen zomer door corona niet zwemmen, daarom had de organisatie een stormbaan geregeld. Elke keer verzinnen ze wel iets creatiefs.”

Klopt het dat je snel nieuwe vrienden maakt tijdens het kamp?
“Jazeker! Mijn eigen cluppie HTTC’71 heeft amper jeugdleden. Het kamp is dan een ideale plek om vrienden te maken. Al jaren ga ik met dezelfde mensen om tijdens het kamp en je ontmoet ook ieder jaar nieuwe, toffe, leeftijdsgenoten. De kampgroep is altijd al snel heel hechte groep, dat is gaaf om mee te maken. Ik spreek nu wekelijks mensen die ik op het kamp heb leren kennen en het is ook gezellig om kampmaatjes tegen te komen bij toernooien.”

Op welk gebied heeft het NTTB Tafeltenniskamp jou een betere tafeltennisser gemaakt?
“De backhand spin heb ik geleerd tijdens het kamp! Daarvoor kon ik die slag echt niet! Je leert er erg veel van de professionele trainers. Het is sowieso voor iedereen goed om eens te trainen met andere coaches dan bij je club, die kijken met een andere blik naar je spel. En het is helemaal tof dat de trainers ook nog eens zo goed zijn! Je krijgt veel waardevolle een-op-een tips.”

Wat zijn je mooiste herinneringen aan het Tafeltenniskamp?
(na een lange stilte): “De totale belevenis. Ik heb veel mooie herinneringen aan het kamp. Het plezier en de individuele ontwikkeling als speler vind ik belangrijk. De vele kampgrappen zijn ook hilarisch, ieder jaar gebeurt er van alles. Ik zou alle jeugdleden adviseren om je ook in te schrijven!”